15 november 2012

Hotspot Hutspot opent tweede restaurant

Het duurzame restaurant Hotspot Hutspot uit Lombardijen opent waarschijnlijk in januari een tweede vestiging aan de Asserweg in Schiebroek. Mogelijk volgt daarna een derde restaurant in Feijenoord.

Hotspot Hutspot is in mei dit jaar geopend in een voormalig winkelpand aan de Dumasstraat en werkt lokaal, duurzaam en sociaal. De biologische groenten komen uit de Menandertuin in Lombardijen en worden onder begeleiding van een kok door kinderen klaargemaakt. Bij het restaurantje werken één projectleider, drie jongeren via een reïntegratietraject, een arbeidsongeschikte chefkok en stagiaires van Zadkine. In totaal koken zo’n zestig buurtkinderen in wisselende samenstelling menu’s die voor zeven euro worden verkocht aan de gasten. Woningcorporatie Havensteder financiert het project, maar projectleider Bob Richters denkt in 2014 zonder subsidie te kunnen draaien.

De tweede vestiging in Schiebroek wordt straks gerund door één van de drie reïntegratiejongeren. ‘Ik ben Patrick nu aan het trainen om leiding te geven’, zegt Richters. Het nieuwe restaurant komt in een pand van Woningcorporatie Vestia en zal de groenten ook van dichtbij halen, namelijk uit de buurttuin van Caroline Zeevat in Schiebroek.

Hotspot Hutspot staat op restaurantsite Iens op plek 18 van ruim achthonderd restaurants in Rotterdam en krijgt van bezoekers gemiddeld een 8,5. ‘Dat komt natuurlijk deels door de beleving, omdat buurtkinderen de maaltijd maken’, zegt Richters. ‘En we serveren een hoogwaardig product en geen goede doelenmaaltijd zoals bij het Leger des Heils of bij Resto van Harte. Wij zijn echt een eethuisje. En we zitten regelmatig helemaal vol.’