22 oktober 2012

Veganistische gebakwinkel op Binnenweg

Rotterdam krijgt er weer een nieuwe duurzame winkel bij. Op zaterdag 1 december opent Heavenly Cupcakes. De winkel op de Nieuwe Binnenweg verkoopt veganistische scones, taarten, quiches en natuurlijk cupcakes.

De winkel van moeder Jessica Stirler en haar dochter Rebecca komt naast supermarkt Ekoplaza. In plaats van eieren, melk en roomboter gebruiken de dames bijvoorbeeld sojamelk, appelcider en tofu als ingrediƫnt. 'Behalve dat het heel erg lekker is heeft vega-gebak nog een voordeel: het is beter voor het milieu', schrijven de vrouwen op hun blog. 'Bij vervanging van dierlijke producten door plantaardige is twee tot twintig keer minder landbouwgrond nodig, afhankelijk van het product.'

In de patisserie komen ook een paar tafels met stoelen, zodat mensen ter plekke een gebakje kunnen eten. Heavenly Cupcakes verkoopt geen alcohol, maar wel verse koffie en thee, eventueel met sojamelk. Klanten kunnen ook een grote bestelling plaatsen voor feesten en recepties. Moeder en dochter leveren daarnaast high tea aan huis.