30 oktober 2012

De Krat komt naar Rotterdam

Vers, van dichtbij, duurzaam en zonder tussenhandel. 'De Krat' wil ook in Rotterdam biologische voedselpakketten gaan thuisbezorgen. Het bedrijf gaat van start als Rotterdammers opgeteld voor een bedrag van 10.000 euro aan proefabonnementen hebben afgesloten.

De Krat is in november 2010 opgericht door Eefje Brugman en heeft nu 1.600 abonnees in Noord-Holland, Utrecht en delen van Flevoland en Zuid-Holland. Het is de vraag of het bedrijf voldoende klanten kan werven in Rotterdam. De Krat is namelijk niet het eerste bedrijf dat duurzame voedselpakketten levert. Ook Van Eigen Erf, de Streekbox en Bio aan Huis brengen pakketten rond in de Maasstad. Daarnaast bieden Odin, Van Haver tot Gort en Mijn Biowinkel biologische producten aan, die op afhaalpunten opgehaald kunnen worden.

In het pakket van De Krat zitten acht groenten van het seizoen, een brood, vlees of vis en een delicatesse. Er is ook een vegetarisch krat. De producten komen uit de randstad en zijn veelal biologisch. Een proefabonnement van vier kratten kost voor twee personen ruim 120 euro, maar om de concurrentie de loef af te steken krijgen Rotterdammers die vijf andere abonnees werven één kratje gratis. Bij tien geworven abonnees is het proefabonnement zelfs volledig kosteloos.

Lees meer via deze link.