14 oktober 2012

Watt Nou drie keer zo groot

De energiebesparingswinkel Watt Nou verhuist nog voor de kerst naar een nieuw pand aan de Nieuwe Binnenweg 190. De nieuwe winkel is drie keer zo groot en ligt op een steenworp afstand van de winkelruimte waar Derk van Mameren drie jaar geleden begon.

Watt Nou verkoopt een ruim assortiment aan zuinige led-lampen, armaturen snoeren en gadgets waarmee je energie kunt besparen. Het bedrijf geeft ook advies aan bedrijven en winkeliers over verlichting en is inzamelpunt voor oude spaarlampen, PL-lampen, TL-buizen en gasontladingslampen.

Carrotmob Rotterdam organiseerde in juni 2010 een eendaagse kopersactie bij de winkel. Dat leidde destijds tot een extra omzet van enkele honderden euro's. Eigenaar Derk van Mameren ontving in datzelfde jaar ook een groen lintje uit handen van GroenLinks-fractievoorzitter Arno Bonte. Het raadslid prees het initiatief van Derk van Mameren toen als 'slim ondernemerschap, gecombineerd met maatschappelijke relevantie'.

Inmiddels staan er zeven mensen op de loonlijst. Na de verhuizing groeit Watt Nou verder en breidt Van Mameren ook het assortiment uit.