14 maart 2011

Elektrische auto’s testen in Rotterdam

Rotterdam krijgt een ‘belevingscentrum’ waar consumenten alle merken elektrische auto’s en scooters kunnen testen. Het centrum komt naast het Centraal Station en opent eind juni de deuren.

Het zogenoemde Nieuwe Rijden Elektrisch Vervoer Centrum is een initiatief van het Rotterdamse bedrijf Green Mobility. Ruim 30 publieke -en private partijen steunen het centrum, waaronder het ministerie van Infrastructuur en Milieu. De Rotterdamse wethouder Alexandra van Huffelen is enthousiast: ‘Mensen kunnen straks echt ervaren hoe het is om met een elektrische auto te rijden.’

Rotterdam wil in 2025 de uitstoot van CO2 halveren ten opzichte van 1990. Met de bouw van nieuwe kolencentrales en de aanleg van nieuwe snelwegen komt dat doel steeds verder weg. Rotterdam hoopt daarom dat elektrisch rijden aanslaat, zodat de uitstoot van broeikasgassen op Rotterdams grondgebied door autoverkeer in ieder geval iets lager uitvalt. In Rotterdam wordt ook jaarlijks een nationale beurs georganiseerd over elektrisch rijden.