9 maart 2011

EkoPlaza opent in juni Rotterdamse vestiging

De Nieuwe Binnenweg ontwikkelt zich steeds meer tot een duurzame boulevard. De biologische supermarkt EkoPlaza opent 16 juni een nieuw filiaal in het gedeelte tussen de 's Gravendijkwal en de Claes de Vrieselaan. Daar zitten nu al de Hubshop en energiewinkel Watt Nou.

Al maanden ging het gerucht dat EkoPlaza een nieuwe supermarkt wil openen in Rotterdam. Officieel deed het bedrijf echter geen mededelingen. Inmiddels heeft de winkel drie aaneengesloten panden gehuurd van twee verschillende eigenaren en is de verbouwing begonnen. Ook zoekt EkoPlaza al actief naar personeel. De winkel krijgt een vloeroppervlakte van ongeveer 600 vierkante meter.

EkoPlaza heeft al zeven vestigingen in Nederland. Eén van de aandeelhouders is Biosfeer, een dochteronderneming van het familiebedrijf DoBriDo. Het is te verwachten dat Biosfeer in 2011 haar 19 filialen uit de Natuurwinkel trekt en die ook ombouwt tot EkoPlaza´s. De winkelformule wordt daarmee in 2011 in één klap de grootste van alle biologische winkelbedrijven.

Bekijk via deze link alle duurzame adressen op de Binnenweg en in Rotterdam.