13 augustus 2012

Marqt opent winkel in Rotterdam

De Nederlandse supermarktformule Marqt opent in het najaar een filiaal aan de Rotterdamse Binnenrotte. De winkel verkoopt veel regionale versproducten en alleen groenten en fruit van het seizoen, veelal biologisch. Marqt heeft momenteel vier winkels; twee in Amsterdam en één in Den Haag en in Haarlem.

De eerste winkel van Marqt is ruim vier jaar geleden geopend aan de Amsterdamse Overtoom. De prijzen liggen volgens het bedrijf inmiddels dertig procent lager dan bij de opening. Sommige producten zijn zelfs goedkoper dan in een reguliere supermarkt, omdat ze direct uit de streek komen en er geen sprake is van tussenhandel.

De supermarkt biedt een compleet boodschappenpakket en verkoopt veel versproducten die in andere biologische supermarkten niet te koop zijn, zoals maaltijdsalades en verse vis. Marqt wil komend jaar doorgroeien naar veertien winkels en aast op een tweede vestiging in Rotterdam. Het is nog onduidelijk waar die tweede winkel komt.

De nieuwe winkel aan de Pompenburg-zijde van de Binnenrotte ligt op een steenworp afstand van de Groene Passage en is daarmee een serieuze concurrent voor de Gimsel. Vorig jaar zette ook het snelgroeiende Ekoplaza voet aan Rotterdamse bodem met een hippe supermarkt aan de Nieuwe Binnenweg.