22 juni 2011

In één klap drie nieuwe eco-winkels erbij!

Rotterdam krijgt er vanaf september in één klap drie duurzame winkels bij. In het nieuwe winkelcentrum in het voormalige station Hofplein openen kunstenaars, ontwerpers en andere creatieve geesten winkels, horeca en een jazzpodium. Ook komt er een openbaar gebied voor kleinschalige evenementen. De nieuwe minimall biedt plaats aan twaalf ondernemers, waaronder de duurzame winkels Doortje, ANNO en Guusje Gussie. 

ANNO verkoopt biologische en eerlijke kleding en schoenen in verschillende prijsklassen, waaronder de merken Veja, The Baand, Mudjeans, Emesha, D-efect, Fantastica en Guava Shoes. Eigenaresse Barbara Lekransy heeft haar winkel vernoemd naar haar opa. 'Door zijn levensopvatting maakte hij bewuste keuzes en dat is precies waar het bij ANNO ook om gaat; consumeren op een eerlijke, verantwoorde en bewuste manier.'

Doortje Fashion heeft al een winkel in Eindhoven en een webshop en strijkt ook neer in Rotterdam. Doortje verkoopt oude voorraden hippe kleding die jarenlang bij handelaren in het magazijn zijn blijven liggen. Maar er zitten ook goede tweedehands kledingstukken in de collectie die via inzamelaars in het verkoopcircuit terechtkomen. Doortje deelt de winkelruimte met Guusje Gussie, die een selectie tweedehands meubels gaat verkopen. Geen stoffige eiken bankstellen, maar fris design. Je kunt er ook terecht voor 'eerstekans' kunst en voor lunch, brunch en high wine (als alternatief voor de high tea).

Het nieuwe winkelcentrum maakt onderdeel uit van de Hofpleinlijn, de oude spoorverbinding van Rotterdam naar Den Haag. Na de aanleg van de nieuwe metrotunnel tussen het Sint Franciscus Ziekenhuis en Centraal Station wordt het spoorviaduct herontwikkeld.

Bekijk via deze link alle duurzame adressen in Rotterdam.