7 mei 2011

Carrotmob start actie voor meer tassenbollen!

Carrotmob wil binnen drie maanden minimaal tien Rotterdamse supermarkten uitrusten met een tassenbol. Een tassenbol is een compacte bol op een paal waarin klanten hun overtollige plastic tasjes kunnen stoppen, zodat andere klanten ze kunnen hergebruiken. 

In Nederland verdwijnen jaarlijks zo'n anderhalf miljard plastic tasjes in de vuilnisbak. Carrotmob wil dat graag veranderen en gebruikt de portemonnee van consumenten om ondernemers te verleiden om ook een tassenbol te plaatsen. 'Hoe meer klanten vragen om een tassenbol, hoe eerder een supermarkt bereid is om daaraan tegemoet te komen', zegt Ivo Rodermans.

Carrotmob vraagt aan consumenten om op internet een brief uit te printen en te overhandigen aan de eigenaar of filiaalmanager van de eigen supermarkt. Rodermans: 'Binnen een paar maanden willen we minimaal tien bollen in Rotterdam laten neerzetten en over een jaar is de tassenbol dan net zo gewoon als de dozenbak en het kopieerapparaat.'

De eerste supermarkt die toehapt krijgt gratis en voor niks een groep consumenten over de vloer. 'We willen goed gedrag van ondernemers graag belonen door onze portemonnee te komen legen. De eerste supermarkt in Rotterdam die zich meldt, krijgt alle eer, extra omzet, toegang tot een grote groep nieuwe klanten en gratis publiciteit.' Klik hier om je supermarkt online op te roepen om een tassenbol te plaatsen.