4 oktober 2010

10.10.10: Kom naar het Schouwburgplein!

Zoveel mogelijk Rotterdammers gaan op 10 oktober 2010 om klokslag 16.00 uur het getal 350 uitbeelden op het Schouwburgplein. Het getal 350 staat voor het veilige gehalte aan CO2 in de atmosfeer om ernstige klimaatverandering te voorkomen. Carrotmob Rotterdam zit in de organisatie van dit evenement en roept alle Carrotmobbers op om mee te doen!

De actie op het Schouwburgplein staat niet op zichzelf. In 165 landen zullen tienduizenden mensen op 10.10.10 actie voeren rond het magische getal 350, dat symbool staat voor het verschil tussen een mooie of een desastreuze toekomst voor de volgende generaties. Op dit moment is de concentratie CO2 in de atmosfeer 392 deeltjes. Veel te hoog dus!

Met de ludieke actie op het Schouwburgplein willen de organisatoren alle inwoners van Rotterdam oproepen om zelf hun uitstoot van broeikasgassen terug te dringen.  Bijvoorbeeld door zoveel mogelijk streekproducten te kopen, vegetarisch te eten en natuurlijk door het kopen van groene stroom. De organisatoren willen uitdragen dat mensen veel meer kunnen doen dan een spaarlamp indraaien en dat bovendien ook de kwaliteit van je leven daardoor kan verbeteren. Bijvoorbeeld door dichterbij je werk te gaan wonen (voordeel: geen files), het huis goed te isoleren (voordeel: comfortabel wonen, een lagere energierekening en waardevermeerdering van de woning) en spullen opnieuw te gebruiken (je houdt meer geld over om ‘genietbare belevenissen’ te betalen, zoals uit eten gaan in een biologisch restaurant).

Kom op zondag 10.10.10 om 16.00 uur naar het Schouwburgplein en doe mee!