1 juli 2010

Strawberry mob: bio-aardbeien inslaan!

Aanstaande zondag 4 juli is er om 14.00 uur in Amsterdam een strawberry mob. De actie gaat zoveel mogelijk via buzzen, tamtam, Twitter, Facebook en internet. Doel is om een heleboel mensen naar één centraal punt in Amsterdam te trekken om de lekkerste verse aardbeien te kopen die je ooit at. Ze komen van Jan Robben uit Brabant. Ben je toevallig in Amsterdam, neem dan een kijkje.

De organisatoren willen met de actie laten zien dat consumenten goede producten waarderen en geen genoegen nemen met bulkproducten (lang houdbaar, goedkoop, makkelijk te distribueren). Ze willen graag producenten belonen die hun nek uitsteken, bijvoorbeeld door verse aardbeien milieuvriendelijk op de volle grond te telen. En dat alles met een vrolijk feestje.

De exacte locatie wordt zo laat mogelijk bekend gemaakt. Hou daarvoor twitter in de gaten (#strawberrymob) en de Facebook pagina van Youth Food Movement. Eén tipje van de sluier: Amsterdam Zuid… Dus: neem je vrienden, kinderen, relatie, ouders, buren, voetbalclub en koor mee en kom zondag heerlijke aardbeien proeven en kopen.